Kamperen in Zeeland

De provincie van zon, zee en strand: Zeeland! Jaarlijks vinden vele toeristen uit Nederland, België en Duitsland hun weg naar de gezellige kustplaatsen van Zeeland. En dat is natuurlijk niet voor niets! Mede dankzij de schone zandstranden, vele mogelijkheden voor recreatie en watersport en niet te vergeten vele mogelijkheden tot overnachten is een strandvakantie in eigen land zo gek nog niet.

Zeeland telt diverse regio’s, allemaal met hun eigen charme. Het aan België grenzende Zeeuws-Vlaanderen is gemoedelijk en bourgondisch terwijl Schouwen-Duiveland een waar paradijs is voor de watersporters. Behalve de stranden direct aan zee zijn er ook diverse andere mogelijkheden voor waterrecreatie, zoals in het Grevelingenmeer en het Veerse Meer.

Een huisje, stacaravan of juist met de eigen tent: in Zeeland zijn de mogelijkheden voor kamperen behoorlijk uitgebreid. Van minicamping bij de boer tot gezellig vakantiepark, het is er allemaal! Van oudsher al een populaire badplaats op Schouwen-Duiveland is Renesse. Het dorp komt tijdens het strandseizoen tot bruisend leven. Behalve de gezellige restaurants en winkeltjes die zoveel kustdorpen kennen, zorgt Renesse ook voor voldoende vermaak. Tijdens de zomer zijn er regelmatig markten, is er kermis en zijn er nog veel meer evenementen in de omgeving! Strandliefhebbers kunnen genieten op de brede zandstranden van de Noordzee, watersporters leven zich uit rondom de Brouwersdam. Dankzij de vele mogelijkheden is een vakantie in Renesse voor iedereen geschikt, ook zeker voor gezinnen! Op camping Renesse zijn voldoende faciliteiten voor jong en oud! Je kunt hier bovendien terecht met je eigen tent, maar even gemakkelijk een stacaravan of chalet boeken!

Kamperen in Zeeland - RenesseCadzand-Bad is dé badplaats van Zeeuws-Vlaanderen. Het strand is met haar ruime 11 kilometer het meest uitgerekte strand van Zeeuws-Vlaanderen. Bovendien scoort het strand al heel wat jaren opeenvolgend een positie in de top 10 van ‘Schoonste stranden van Nederland’. Een sportieve aanrader: bij eb is het mogelijk om over het strand naar Knokke (België) te wandelen! Daarnaast zijn er in de prachtige duingebieden vele wandel- en fietsroutes. Ook met de fiets bereikbaar is het gezellige Sluis. In deze gemoedelijke stad is het heerlijk winkelen, rondslenteren en eten en drinken!
Naast Cadzand-Bad en Renesse zijn er nog talloze andere gezellige vakantiebestemmingen in Zeeland, zodat er voor iedereen een ideale vakantiebestemming aan de Zeeuwse Kust tussen zit!